Logo

A banner problem on SM5

Register Log In | Back To Forums

Post #1 · Posted at 2012-06-18 12:06:58am 2.5 years ago

Offline MonsterEnvy
MonsterEnvy Avatar Badge Member
8 Posts
United States
Reg. 2012-03-29
0pts
Log in to send this user a private messageFacebook
"Finding something to do..."
I encountered this problem while trying out the X2 theme last night:

http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/2012-06-17_093627.jpg
http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/2012-06-17_093603.jpg

The folder banners works as fine as you can see, but I can't really explain the song banners/jackets. Is there a way to fix this?
http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/MI_evolution%20siggys/Nebula_evosig.png
Sorry, I can't hear you, I'm wearing a towel...

Post #2 · Posted at 2012-06-18 12:09:58am 2.5 years ago

Offline Meseki
Meseki Avatar Badge Member
634 Posts
United States
Reg. 2008-07-08
140.8pts
Log in to send this user a private message
Are you using Stepmania 5 alpha 1? Apparently that had an issue with loading simfile graphics that was fixed in alpha 1a.
IIDX Rank: SP 九段 (7/8)/ DP 七段 (5/8); 1P Side player
SP 11* Clears: 132/150 (88.00%); 12* Clears: 22/96 (22.92%)
Has access to CS 9th-EMP+PB+US, uses extended KOCs.

Post #3 · Posted at 2012-06-18 12:12:14am 2.5 years ago

Offline 3x3qui3l
3x3qui3l Avatar Badge Member
463 Posts
Chile
Reg. 2011-07-30
27.8pts
Log in to send this user a private messageWindows Live Messenger: exequielsss_1230[at]hotmail.comFacebookTwitter: ExeGallagherYouTube
Xbox Gamer Tag: TravelledOdin76Steam: 3x3qui3l
"Rawr ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
It's Alpha 1? The bug was fixed with Alpha 1a
http://www1.picturepush.com/photo/a/8763639/1024/Anonymous/sign.png
Thanks Lord Toon for the clean banner!
YouTube
#1 Engrish Oops

Post #4 · Posted at 2012-06-18 12:13:30am 2.5 years ago

Offline MonsterEnvy
MonsterEnvy Avatar Badge Member
8 Posts
United States
Reg. 2012-03-29
0pts
Log in to send this user a private messageFacebook
"Finding something to do..."
Quote: Meseki
Are you using Stepmania 5 alpha 1? Apparently that had an issue with loading simfile graphics that was fixed in alpha 1a.

I'm using alpha 1a. I had that same problem with alpha 1.
http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/MI_evolution%20siggys/Nebula_evosig.png
Sorry, I can't hear you, I'm wearing a towel...

Post #5 · Posted at 2012-06-18 12:14:41am 2.5 years ago

Offline 3x3qui3l
3x3qui3l Avatar Badge Member
463 Posts
Chile
Reg. 2011-07-30
27.8pts
Log in to send this user a private messageWindows Live Messenger: exequielsss_1230[at]hotmail.comFacebookTwitter: ExeGallagherYouTube
Xbox Gamer Tag: TravelledOdin76Steam: 3x3qui3l
"Rawr ( ͡° ͜ʖ ͡°)"
Quote: MonsterEnvy
Quote: Meseki
Are you using Stepmania 5 alpha 1? Apparently that had an issue with loading simfile graphics that was fixed in alpha 1a.

I'm using alpha 1a. I had that same problem with alpha 1.
Did you reload the songs in options?
http://www1.picturepush.com/photo/a/8763639/1024/Anonymous/sign.png
Thanks Lord Toon for the clean banner!
YouTube
#1 Engrish Oops

Post #6 · Posted at 2012-06-18 12:18:21am 2.5 years ago

Offline MonsterEnvy
MonsterEnvy Avatar Badge Member
8 Posts
United States
Reg. 2012-03-29
0pts
Log in to send this user a private messageFacebook
"Finding something to do..."
Yup, the same jacked up banners come up.
http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/MI_evolution%20siggys/Nebula_evosig.png
Sorry, I can't hear you, I'm wearing a towel...

Post #7 · Posted at 2012-06-18 12:48:57am 2.5 years ago

Offline Lirodon
Lirodon Avatar Badge Member
544 Posts
Canada
Reg. 2009-01-14
196.6pts
Log in to send this user a private messageSkype: lirothedonTwitter: lirodonTumblr
Xbox Gamer Tag: LiroXIVSteam: listener-jubatus3DS Friend Code: 3196-5274-6831
"creamy creamy frosting~"
There's a newer version, SM5 Alpha 2.

Use that.
AaAaAaAaAaAaA you shanked my Jenga-ship!

Post #8 · Posted at 2012-06-18 12:51:48am 2.5 years ago

Offline 3x3qui3l
3x3qui3l Avatar Badge Member
463 Posts
Chile
Reg. 2011-07-30
27.8pts
Log in to send this user a private messageWindows Live Messenger: exequielsss_1230[at]hotmail.comFacebookTwitter: ExeGallagherYouTube
Xbox Gamer Tag: TravelledOdin76Steam: 3x3qui3l
"Rawr ( ͡° ͜ʖ ͡°)"

Last updated: 2012-06-18 12:52am
Quote: Lirodon
There's a newer version, SM5 Alpha 2.

Use that.
A2 has an error with the score.
http://www1.picturepush.com/photo/a/8763639/1024/Anonymous/sign.png
Thanks Lord Toon for the clean banner!
YouTube
#1 Engrish Oops

Post #9 · Posted at 2012-06-18 12:58:54am 2.5 years ago

Offline NuVirus
NuVirus Avatar Badge Member
340 Posts
United States
Reg. 2011-10-10
42.2pts
Log in to send this user a private message
I also have problems with banners & backgrounds in SM5. The files may be there in the folders, but all it shows is a pink blank screen instead of the background, or it just doesn't detect that it's there at all. Is it because of the format of the files, or is there really something else wrong with SM5?

Post #10 · Posted at 2012-06-18 01:11:42am 2.5 years ago

Offline FlameyBoy
FlameyBoy Avatar Badge Member
90 Posts
United States
Reg. 2011-03-09
37.8pts
Log in to send this user a private message
@NuVirus: try deleting your cache, perhaps. If that doesn't work, there's probably something wrong with the files.

@MonsterEnvy: We can't do anything unless alpha 2 has this problem as well.

Post #11 · Posted at 2012-06-18 01:31:30am 2.5 years ago

Offline razorblade
razorblade Avatar Badge Member
496 Posts
Philippines
Reg. 2011-03-01
219.1pts
Log in to send this user a private message
edit your Preference.ini with notepad:

FastLoad=0
FastLoadAdditionalSongs=0

save

Post #12 · Posted at 2012-06-18 01:32:49am 2.5 years ago

Offline MonsterEnvy
MonsterEnvy Avatar Badge Member
8 Posts
United States
Reg. 2012-03-29
0pts
Log in to send this user a private messageFacebook
"Finding something to do..."

Last updated: 2012-06-18 01:57am
Ok, so I switched to Alpha 2, and loaded the CyberiaStyle 7 theme. Everything is displaying fine (banners, backgrounds), but the jackets and the 3D items are still being shown with a messed up look. I guess can steer clear of jackets until a proper fix arrives

EDIT: I did some searching on my own, and found out that my graphic card settings could be the cause, so I changed some settings around, and now everything is displaying perfectly.

And I can care less about the glitch with the scoring on Alpha 2, since all I care is having fun. Puppy Face
http://i5.photobucket.com/albums/y165/darkgundam04/MI_evolution%20siggys/Nebula_evosig.png
Sorry, I can't hear you, I'm wearing a towel...

Post #13 · Posted at 2012-06-18 06:54:25pm 2.5 years ago

Offline NuVirus
NuVirus Avatar Badge Member
340 Posts
United States
Reg. 2011-10-10
42.2pts
Log in to send this user a private message
@FlameyBoy: There is no cache. What I noticed is that it reads certain files, and ignores others. I'm guessing the format is the problem.

Post #14 · Posted at 2012-06-19 12:22:00am 2.5 years ago

Offline FlameyBoy
FlameyBoy Avatar Badge Member
90 Posts
United States
Reg. 2011-03-09
37.8pts
Log in to send this user a private message
Quote: NuVirus
@FlameyBoy: There is no cache. What I noticed is that it reads certain files, and ignores others. I'm guessing the format is the problem.

Format is probably an issue: try using an image editor to save as a PNG, even if it already is a PNG. There is a cache, though, it's just in %appdata%.
Register Log In | Back To Forums

0 User(s) Viewing This Thread (Past 15 Minutes)

©2006-2014 Zenius -I- vanisher.com -5th style- II
Web Server: 3% · Database: 4%
This page took 0.039 seconds to execute.
Theme: starlight · Language: englishuk
Reset Theme & Language